Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Perníčky

0.0
Perníčky

Potřebné ingredience

Chuťově se mi nejlépe osvědčil recept zde z MMB, ale neuložila jsem si od koho je: 500 g hl. mouky, 200 g moučk. cukru, 180 g tekutého medu, 100 g hery, 2 velká neb 3 malá vejce, 2 navršené lžičky kakaa, 2 zarovnané lžičky kření do perníku - ne kypřicí prášek do perníku, 1 lžička sody). Těsto dobře vypracujeme a necháme min. do druhého dne odležet. Pečeme na 160-170 st. C, horké potřeme rozšlehaným vejcem a já je ještě na minutku vrazím "vajíčko dodělat" do trouby. A píše se tam :) Po upečení jsou tvrdé, ale jakmile vychladnou, jsou nejměkčí na světě :) No, ehm, tak to se mi nikdy právě nepodařilo, přesně naopak, po vytažení z trouby nádherně měkké a jakmile vychladly, mohla bych s nimi zavraždit i manžela :) hi hi

Postup přípravy

Jak rychle "nechat změknout" perníčky

Protože perníčky peču už několik let, ale ještě ani jednou nebyly měkké ani podle zaručených návodů zde na MMB, kterých jsem vyzkoušela hned několik, vymyslela jsem tento zlepšovák a už se netrápím trvdými perníčky.

Hotové perníčky ozdobené polevou nechám nějakou dobu zaschnout, třeba 1-2 dny, a pak jak vidíte na obrázku je naskládám na rošt a zasunu na horní příčku do trouby. Na dolní dám plech a vliju do něj vroucí vodu, tak odhaduju 1 litr a něco, prostě plnou konvici. Zavřu dvířka trouby, ale nijak ji nezapínám, slouží jen jako vlhčící komora :). Za pár minut (tak 5-10, podle tloušťky perníčků) rošt vyndám, nchám trošku oschnout (zase tak cca 5 min), poznáte samy, kdy už je možné perníčky naskládat do plechové krabice a zavřít víčkem. Hotovo, perníčky jsou rozležené a vydrží tak dlouho, dokud je nesníte. Nasáknou vlhkost a nemusím kontrolovat, jestli mi v nich neplesniví jablko a podobně.

Chuťově se mi nejlépe osvědčil recept zde z MMB, ale neuložila jsem si od koho je:
500 g hl. mouky, 200 g moučk. cukru, 180 g tekutého medu, 100 g hery, 2 velká neb 3 malá vejce, 2 navršené lžičky kakaa, 2 zarovnané lžičky kření do perníku - ne kypřicí prášek do perníku, 1 lžička sody). Těsto dobře vypracujeme a necháme min. do druhého dne odležet. Pečeme na 160-170 st. C, horké potřeme rozšlehaným vejcem a já je ještě na minutku vrazím "vajíčko dodělat" do trouby. A píše se tam :) Po upečení jsou tvrdé, ale jakmile vychladnou, jsou nejměkčí na světě :) No, ehm, tak to se mi nikdy právě nepodařilo, přesně naopak, po vytažení z trouby nádherně měkké a jakmile vychladly, mohla bych s nimi zavraždit i manžela :) hi hi

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie